Cayuga ænder
Cayuga er en kødtype and. I den sidste halvdel af det nittende århundrede blev den, den primære ande race opdrættet til kød i USA. Fra cirka 1890 begyndte den at blive erstattet af den amerikanske Pekin, som ikke havde Cayugas sorte dun og derfor var lettere at plukke og rengøre til salg.
I det 21. århundrede opdrættes den til kød og æg, men den holdes mest som ornament eller til udstilling. Ænderne kan lægge cirka 100-150 store æg om året. I begyndelsen af lægge sæsonen er æggene mørke og kan være næsten sorte; de lysner gradvist til den sædvanlige bleggrønne eller næsten hvide ved sæsonens afslutning. Hvis de skal udruges, er inkubationstiden for æggene 28 dage.
Fjerene kan bruges til at binde fiskefluer.
Vægt
Han: 3,0-3,6 kg
Hun: 2,7-3,1 kg
Ægfarve: Variabel, sort til lysegrøn/blå