Celadon vagtler
I vagtelopdræt er der blevet fremavlet japanske vagtler, som lægger lyseblå æg, dette skyldes et recessivt gen, som begge vagtelhønens forældre skal være bærere af, for at den lægger de blå æg. Disse vagtler kaldes celadon vagtler.
Derudover er der blevet fremavlet forskellige farvevariationer af den japanske vagtels fjerdragt, disse inkluderer bl.a. hvid, grå og forskellige nuancer af brun. Japanske vagtler bruges ofte i vagtelindustrien til både produktion af æg og kød.
Vagtlen begynder at lægge æg, når den bliver 7 uger gammel og fortsætter med at lægge ca. 1 æg om dagen i et års tid, hvorefter den slagtes, da æglægningen herefter bliver uregelmæssig.
Mange har opdaget, at vagtler er meget nyttige og hyggelige i drivhuse. De spiser med stor glæde myrer og andre uønskede insekter i drivhuset, men kan dog også spise grønne spirer af nysåede planter, hvilket jo ikke lige er meningen. Så her er det nødvendigt at beskytte de små planter.
Japansk vagtel (Coturnix japonica) er en vagtelart, som findes vildt i Japan, Rusland, Korea og Kina. Den er senere blevet introduceret til Italien, hvor den nu også findes vildt. I marts 1990 udrugede man succesfuldt æg fra den japanske vagtel på rumstationen Mir. Man har også haft æg fra vagtlen med på flere russiske og i sin tid sovjetiske rumekspeditioner. Vagtlen bliver ofte forvekslet med den europæiske vagtel, men den adskiller sig betydeligt fra denne ved at have et meget anderledes kald.